Най-новото при процедурите за обезкосмяване

Наближава времето, в което ще се излежаваме на плажа, но преди това нека се погрижим за най-големият недостатък на кожата през лятото, излишното окосмяване. Вземете дълготрайни мерки и вижте новостите за създаване на естетски външен вид.

Всички сме запознати с процедурите за обезкосмяване. Чрез епилатор, кремовете за обезкосмяване, коламаските. Също така и фото и лазерната епилация използвани в клиничната практика, известни с дълготрайният си ефект. А чували ли сте за революционната иновация, фото епилатор и лазерен епилатор предназначени за в домашни условия. Е те вече са факт!

Фото епилаторът работи подобно на селективната фототермолиза. Апаратът излъчва интензивна пулсова светлина, която се трансформира в топлинна благодарение на меланина, достигайки до косменият фоликул, който бива разрушен. За разлика от фотоепилацията в студията, при епилатора няма нужда от охлаждане, поради това че работи на ниско ниво оптична енергия.

За да се почувства ефект трябва да се направят поне две процедури. Неприятните усещания са леко изтръпване, затопляне. Не се препоръчва употребата му върху лицевата част и шията. Ефективността при фото епилаторът е висока, процедурата безболезнена, решението коя и колко части да третирате е ваше.

При лазерният епилатор, за достигане до крайният резултат са нужни от шест до осем седмици. Ефектът е най-добър при светла кожа и когато косъмът е тъмен. Процедурата е безвредна, предимствата са същите, както и при фото епилатора. Лазерният епилатор не се препоръчва, при тъмна кожа, светли косми и пигментни петна.

А ето и едно правило, което важи за след подлагането и на фото, и на лазерният епилатор – третираните участаци е препоръчително да не бъдат излагани на слънце поне две седмици след процедурата.